1.The authorities postponed the cricket match. (Change the voice)
Ans: The cricket match was postponed by the authorities.
2.He has worked out the answers carefully. (Change the voice)
Ans: The answers have been worked out by him carefully.
3.The teacher delivered a lecture to a group of students. (Change the voice)
Ans: A lecture was delivered to a group of students by the teacher.
4.My friend gave me a story book. (Change the voice)
Ans: A story book was given me by my friend.
5.I know the man. (Change the voice)
Ans: The man is known to me.
6.Many buildings have been damaged by flood. (Change the voice)
Ans: Flood has damaged many buildings.
7.Please maintain silence in this room. (Change the voice)
Ans: You are requested to maintain silence in this room.
8.The teacher gave Suresh an exercise book. (Change the voice)
Ans: An exercise book was given Suresh by the teacher.
9.I am writing a poem. (Change the voice)
Ans: A poem is being written by me.
10.Please post the letter. (Change the voice)
Ans: You are requested to post the letter.
11.Shut the door. (Change the voice)
Ans: Let the door be shut.
12.I received a phone call. (Change the voice)
Ans: A phone call was received by me.
13.We call the tiger our national animal. (Change the voice)
Ans: The tiger is called our national animal by us.
14.Someone wrote this letter in the nineteenth century. (Change the voice)
Ans: This letter was written by someone in the nineteenth century.
15.They gave each of the participants a handsome prize. (Change into Passive Voice)
Ans: A handsome prize was given each of the participant by them.
16.Let the door be shut. (Change the voice)
Ans: Shut the door.
👉Our WhatsApp Channel:লেখাপড়া Online.
<<<<<<<<<<<<<🌹The End🌹>>>>>>>>>>>

